2018-10-18

Vi väntar kattungar i början på december - Se väntad kull / We are expected kittens in the beginning of december - se Planned Litter

2018-08-11

Idag har vi varit på Skånes Kattklubbs utställning i Helsingborg, lärs mer på vår sida om utställningar

11-08-2018

Today we participated in the Cat Show by Skånes Kattlubb in Helsingborg, read more at our Show page

2018-07-23

Uppdaterat hemsidan med ett nytt fotoalbum, där jag har lagt ut foton på Qvickis och Quincy + ny information på Planerad kull samt utställningssidan

23-07-2018

Updated with new photo gallery and new information at Planned litter and Shows

2018-04-29

Nu gör jag planer för framtiden, men har inte riktigt bestämt mig för kombinationen. Se mer på Planerad kull

29-04-2018

I am making plans for the future, but have yet to decide the combination. Read more at Planned Litter

2018-03-04

Igår var Seven, jag och Neelix på kattutställning i Albertslund i Danmark. Läs mer om det på utställningssidan

04-03-2018

Yesterday, me, Seven and Neelix was at Daraks cat show in Albertslund, Denmark. Read more about it at our Cat show page

2018-03-02

Jag har tyvärr fått sorgebesked från Mr Spocks (se tidigare kullar - TOS) matte. Spock fick diabetes och somnade in i sitt hem i onsdags den 28 februari. Vi tänker på er, det känns för mig också, eftersom han är den förste av mina kattungar som inte längre lever

02-03-2018

Mr Spock from our first litter, the TOS-litter is no longer with us. Our thoughts goes to his human servants. It hurts me too, as he is the first of my kittens to go

2018-02-11 

Neelix har blivit 6 månader, fått sin stamtavla och blivit registrerad i Sverak, så nu ser vi fram mot hans första utställning i Albertslund, Danmark den 3 mars 2018. 

11-02-2018

Neelix turned 6 months old. His pedigree has arrived from France and he is now registered in SVERAK. We are looking forward to his first cat show in Albertslund, Denmark om march 3rd 2018

2017-12-01 - 2017-12-02

Jag och Susanne Jönsson (Foxglove's) hämtade Neelix hemma hos Fabienne i Plessala, Bretagne, Frankrike den 1 december. Vi sov på hotell vid flygplatsen i Rennes och åkte hemåt den 2 december. Det blev strax över en timmes försening, då det var dåligt väder på Schiphol, men allt gick bra och Neelix klarade resan fint. Väl hemma, bodde han snabbt in sig. Det går väldigt bra med honom och damerna här hemma!

Me and Susanne Jönsson (Foxglove's) brought Neelix home from Fabiennes place in Plessala, Brittany, France on December 1. We slept in a hotel near the airport in Rennes and then continued the trip home on December 2th. It was just over an hour's delay, due to bad weather at Schiphol Airport, but everything went well and Neelix managed travelling just fine. At home, he quickly settled in. It goes very well with him and the girls!

 

2017-11-18

JYRAKS utställning i Odense i Danmark med Ishka / The Jyrak Cat Show in Odense / Denmark with Ishka. Det gick bra, Ishka fick sitt certifikat och tyckte det var kul att titta på folk. 

2017-10-26

Det har hänt mycket sedan sist! B'Elanna och Ishka var på kattutställning i Kalmar och de fick sina cert och bra bedömning. Det var en trevlig tur. Sommaren löpte sedan på, men tyvärr blev Didde sämre i sin sjukdom och han lämnade oss den 21 augusti. Det känns tomt efter honom, men nu är han med de andra hos Freja på hennes blomsterängar. 

 

Den 8 augusti föddes det en liten blå aby-pojke i Bretagne i Frankrike. Han heter Neelix des Minoc's D'Armor och ska flytta hem till oss. Han har världens största öron :-) Jag åker ner och hämtar honom den 1 december och sedan kommer vi hem den 2 december.

Vi längtar! Här är ett foto på honom, 10 veckor gammal. 

2017-06-21

 

I lördags var Tasha på Dackekattens utställning i Gislaved och blev PREMIER. Nu tror jag att det får dröja innan hon följer med igen. Men lördagen den 1 juli skall B'Elanna och Ishka åka på Calmare Kattklubbs utställning. Det blir Ishkas första uställning på väldigt länge.

2017-04-11

  • Uppdaterad startsida samt utställningssidan / Updated start page and Show page

2017-02-19

  • Nya sidor till Seven och B'Elanna. De är nu anmälda till sin första utställning i Malmö den 8 april 2017
  • New pages for Seven and B'Elanna. They will attend their first cat show in Malmö at april th 2017
  • Tasha är också anmäld till utställningen både i klass 10 och som Senior
  • Tasha will also be at the cat show in Malmö at class 10 and as an Senior

S*Andantes Oidipuss <3

Om oss

 

Jag har älskat katter så länge jag kan minnas och bott ihop med minst en katt i över fyrtio år. Som ni förstår, har jag lärt känna många underbara personligheter under den här tiden. Några av dem kan ni läsa om Hos Freja. Den som ändå särskilt skall ihågkommas är Puffan, vi var jambos i över 19 år och det blev väldigt tomt när hon inte längre fanns hos mig.

 

Jag träffade min första Aby på en utställning i Vadstena 1991. Det var en liten kille som hängde på sin mattes axel. Jag skulle gå förbi, men tittade så klart på den underbara lilla katten. Han såg mig rätt in i ögonen, jag sa Hej, och då jamade han högljutt, kastade sig ut från sin mattes axel och strök sitt vackra huvud mot min kind. Jag blev helt tagen,, vilket katt gör så där och till råga på allt på en kattutställning? Jo så kan en abessinier eller somali mycket väl göra och därför är de så speciella och alldeles alldeles underbara!

 

Men det skulle dröja ända tills 2002 innan min första aby kom in i mitt liv. Jag hittade honom med stor H på S*Andantes hemsida. Han hette Ianthe, var en utav tre blå variantsyskon och den ende som inte var tingad. Jag tittade på hemsidan flera gånger om dagen i 14 dagar ända tills jag fick kapitulera för det oundvikliga, jag var kär på allvar! Som tur var så var Ianthe fortfarande inte tingad och jag bestämde mig snabbt. Det har jag aldrig ångrat, för det blev verkligen han och jag. Han är djupt saknad men det är en sån förmån att få ha det starka bandet med en så klok och fantastisk katt. Men det är svårt att stoppa en lavin när den har börjat, 2 år senare flyttade S* Andantes Oidipuss (Didde) och kort därefter kom Siri (N Sirikit av Abyata) hem till oss. Didde och Siri fick S*Andantes Qlara tillsammans och även hon stannade hos oss. Idag finns bara Qlaras dotter S*Ianthelagens Tasha Yar och hennes barnbarn S*Nogitsune's IshkaAsh samt barnbarnsbarnen Seven of Nine och B'Elanna Torres gör att familjen lever vidare.

 

 Dessa katter är perfekta jambos, man kan inte önska sig ett bättre sällskap. De tar väl hand om varandra och människorna i familjen Men även gäster känner sig välkomna, katterna tycker det är kul med folk och ägnar alla besökare mycket uppmärksamhet, inte minst vid matbordet :-). De här katterna är vanebildande och förenar, på vägen har jag fått riktigt goda vänner med samma intresse. Och har man börjat med en, ja då blir det lätt fler, eftersom katterna själv vill ha det så. Det här är raser som trivs ganska bra med att leva i flock.